СПЕЦИЈАЛИСТА ФИЗИКАЛНЕ МЕДИЦИНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ДР ДАНИЈЕЛА ЂУРИЋ РИСТИЋ, НАЧЕЛНИЦА СЕКТОРА МЕДИЦИНЕ У ЈУ БАЊА ДВОРОВИ :: Semberija INFO ::

 

СПЕЦИЈАЛИСТА ФИЗИКАЛНЕ МЕДИЦИНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ ДР ДАНИЈЕЛА ЂУРИЋ РИСТИЋ, НАЧЕЛНИЦА СЕКТОРА МЕДИЦИНЕ У ЈУ БАЊА ДВОРОВИ


Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
 
Својим највећим успјехом сматрам то што сам успјела да се остварим и у професионалном и приватном погледу, да  поред завршеног медицинског факултета и специјализације и рада у струци, имам двије дивне дјевојчице и породицу која је моја највећа подршка!
 
Која је то професија којом сте у  младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што Вам је данас посао?
 
Од малих ногу сам знала да ћу радити нешто гдје ћу моћи да помажем људима! Медицина је увијек била мој избор, само је било питање ужег опредјељења! Моја прва жеља је била педијатрија и рад са дјецом, међутим, десило се да су на крају физијатрија и рехабилитација мој животни позив и сада не бих могла да замислим да се бавим другим послом!
Физијатрија ми пружа могућност рада са свим узрасним категоријама, гдје кроз свој посао могу да пратим и видим резултате опоравка и напретка код пацијената!
Нема љепшег осјећаја него када некоме помогнете, да направи прве кораке, одбаци помагало, када некога ослободите бола!

Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
 
Посљедња књига која је на мене оставила утисак је ,,Моја бака вам се извињава”, Фредерика Бакмана, коју свима топло препоручујем! Филм који бих увијек могла поново гледати је ,,Форест Гамп”.
 
Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
 
Путовања су мој хоби! Како ближе, тако и удаљене дестинације! Све своје слободно вријеме настојим да искористим за путовања у било којој варијанти, са породицом или са другарицама. Поред тога, трудим се, да кад год имам могућности, одем на неки концерт или представу!
 
Шта би, по Вашем мишљењу требало унаприједити у Бијељини?
 
Ја ћу се поново везати за моју струку. Мислим да у Бијељини више пажње треба посветити превенцији развојних деформитета кичменог стуба код дјеце. Прије свега, провођењем систематских прегледа најмање сваке двије године у току основне школе, како би се омогућило рано откривање, праћење и кориговање недостатака!
 Треба радити на промоцији укључивања што већег броја дјеце у спортске активности. Оно што Бијељини недостаје је базен који би у току године, кроз организоване активности и стручни надзор, био доступан на кориштење великом броју дјеце, јер је познато да је пливање активност која је најдјелотворнија за очување добре статике и функционисања локомоторног апарата.
 
Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
 
Вољела бих да Бијељина буде град у који ће људи долазити, а не из њега одлазити, мјесто гдје ће се уважавати и цијенити истинске вриједности, знање и способности. Заиста, мислим да имамо потенцијала да у наредном периоду Бијељина постане регионални, културни, образовни и туристички центар.

портал Семберија инфо