УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ ВУК КАРАЏИЋ БИЈЕЉИНА: Теодора Трнинић - понос школе, понос генерације :: Semberija INFO ::

 

УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ ВУК КАРАЏИЋ БИЈЕЉИНА: Теодора Трнинић - понос школе, понос генерације


Велики понос нашег града су млади људи који су показали своје таленте у току школовања. Они најбољи изабрани су за ученике генерације своје школе. Њихова упорност, труд, те допринос школи, награђен је овом посебном титулом - ученик генерације. Ученица генерације Основне школе ,,Вук Караџић“ школске 2019/ 2020. године је Теодора Трнинић.

На крају деветогодишњег школовања вриједна ученица Теодора Трнинић, која је у свих девет година постизала одличан успјех и примјерно владање, те учествовала на такмичењима, проглашена је ученицом генерације.

- Изузетно сам срећна и поносна што сам проглашена ученицом генерације моје школе. Велико хвала свим учитељима,  наставницима и разредницима школе који су нам деветогодишње образовање учинили занимљивим и тако нама ученицима приближили  свијет различитих научних области. Кроз редовно и ваннаставно учење стекла сам пуно знања и незаборавна искуства, али и пријатељства. Нажалост, ова задња година није била уобичајена година ученика деветог разреда, јер смо због епидемије ковид-19 дио наше посљедње наставне године  провели на онлајн настави. Међутим, таква настава нас је несумњиво учинила самосталнијим и креативнијим’’, каже петнаестогодишња Теодора.

Осврнувши се на године проведене у основној школи, као и сви,  полазак у школу посебно памти.

- Година 2011. мени је јако важна: у септембру сам кренула у школу, а те године добила сам и сестру’’, каже  Теодора, која истиче да је прије поласка у школу показала велику љубав према умјетности. Како каже, откако зна за себе држала је бојице у руци, те не изненађује да је касније почела да одлази и на часове сликарства и иконописа. Поред сликарства, рано је показала интересовање и за плес.

- Већ у другом разреду почињем да тренирам модерне плесове, а љубав према плесу није никад прошла, тако да се тиме и даље бавим’’, прича Теодора. 

Ова талентована млада Бијељинка је од поласка у школу наставу схватила врло озбиљно и показала велику заинтересованост за све наставне предмете, а кад је кренула у више разреде основне школе допао јој се концепт такмичења у знању из разних предмета.

- Учествовала сам на такмичењима из српског језика, историје, математике, физике и хемије. Одличне резултате сам остварила на такмичењу из хемије, освојивши прво мјесто на општинском и регионалном такмичењу, као и пласман на републичко такмичење. Врло добре резултате сам остварила и из осталих природних наука, односно из математике и физике. Ове школске године имала сам прилику да заједно са осталим ученицима учествујем у интернационалном онлајн такмичењу из историје’’, набраја Теодора, која истиче да је знање једно од најважнијих богатстава које човјек има.

Низу својих интересовања Теодора додаје и књижевност, чији је, како каже, велики заљубљеник.

- Иако ми је познавање страних језика омогућило да приступим и страној књижевности (британској и америчкој), много већу повезаност осјећам са нашом домаћом. Поред српске књижевности, поготово периода романтизма и реализма, допада ми се и руска књижевност’’, наводи Теодора, која је због велике заинтересованости за информационе технологије  одлучила да своје даље школовање настави у Техничкој школи ,,Михајло Пупин“.    

Семберске новине - Семберија инфо