Покуцајте на права врата и добићете врхунски производ :: Semberija INFO ::

 

Покуцајте на права врата и добићете врхунски производ

У области грађевинске столарије, далеко изван граница БиХ једна бијељинска компанија има препознатљиво мјесто. Када се, негдје у Европи спомене име „НОВОФОРМ“ сви упућени знају да је то знак за унутрашњу столарију беспрекорног квалитета и дизајна.
 
НОВОФОРМ“ Д.О.О. је основан прије 25 година као специјализована столарска фирма за производњу врата. Сами почетак, са пет радника и најнеопходнијим сетом машина био је јако скроман, али је зато преданост раду, квалитету производа, и међуљудским односима у фирми од почетка била на највишем нивоу.



-Као и сваки почетак, првих неколико година је било тешко. Међутим, нисмо правили никакав компромис са визијом наше фирме, тако да смо се на тржишту јако брзо издвојили квалитетом, дизајном и завршном обрадом наших производа. То је условило нове наруџбе, па смо након пет или шест година морали да се ширимо, да запошљавамо нове раднике, да набављамо нову опрему и машине. Нетипичним начином израде наших производа, са могућношћу прилагођавања сваком грађевинском отвору, употребом материјала који представља посљедњу ријеч у технологији прераде дрвета, модерним дизајном и сталном контролом квалитета, ушли смо у сами врх европских произвођача врата“, рекао је за „Семберија инфо“ Предраг Бајић, директор „НОВОФОРМ“ Д.О.О.
 
Након 25 година успјешног пословања посједују властити погон на 5.000 м2 са висококомпјутеризованим машинама за прераду дрвета, са сопственим квалификованим кадром, као и са посебним дизајнерским одјељењем. На тај начин представљају једну потпуно модерну индустрију која све своје потенцијале ставља сваком купцу на располагање. Концепт производње подијељен је на различите програмске линије, што укупно чини више од 110 различитих модела врата. Завршна обрада се ради у више варијанти: фурнирање класичним и егзотичним врстама фурнира и фарбањем полиуретанским премазима у свим нијансама по Рал тон карти.

-Данас је борба за квалитетног радника. Оно што нас све чини задовољним јесте чињеница да смо континуираним улагањем у стручно усавршавање и оспособљавање свих наших радника постигли завидан ниво одрживости наших људских ресурса, тако да данас имамо више од 75% радника у нашој производњи са стажом у нашој фирми дужим од 20 година. То је показатељ који сам за себе довољно говори о нама. Јако смо захтјевни када примамо новог радника, та процедура пријема баш зна потрајати, али и јако тешко отпуштамо наше раднике“, истакао је директор Бајић, уз напомену да су, у сарадњи са осталим привредницима, иницирали и учествовали у пројекту стручног оспособљавања ученика столарске струке у Техничкој школи „Михајло Пупин“ у Бијељини.

Многи од ових ученика имали су праксу у „НОВОФОРМ“ Д.О.О, а неколицина је и засновала радни однос у овој фирми.
Инострани партнери су препознали потенцијале бијељинске фабрике унутрашње столарије, тако да је ,,НОВОФОРМ’’ са својим финалним производима већ дуже вријеме присутан на захтјевним тржиштима Аустрије, Њемачке и Швајцарске.

Половином марта су наступали на престижном Међународном сајму грађевине и ентеријера у Бечу гдје су представљали једну од ријетких фирми из БиХ која је успјела да се избори са свим захтјевима пробирљивог европског тржишта.

-На инострано тржиште смо изашли као анониман произвођач. Условно речено, нисмо имали ни тату, ни течу да нам негдје отвори врата. Све смо морали сами, свјесни да је квалитет наших производа наша највећа реклама. И тако је и било. Много је конкурената тамо и морате да будете најбољи када је у питању квалитет, цијена и рокови испоруке финалног производа. Сада, након 25 година, ми не можемо нашој европској конкуренцији парирати када су у питању производни капацитети. Али зато, по питању квалитета и завршне обраде „НОВОФОРМ“ је у неким сегментима неприкосновени лидер у Европи. Наша столарија се налази у многим значајним објектима и то нам је тренутно највећа сатисфакција, али и највећа реклама и препорука“, рекао је за ,,Семберија инфо’’ Предраг Бајић.

„НОВОФОРМ“ Д.О.О. расте у складу са петогодишњим развојним плановима. У наредних пет година акценат су ставили на људске ресурсе, тј. на едукацију и усавршавање. До 2028. године планирају запослити још двадесетак радника. Уз то, до краја ове године биће инсталисан нови погон за финалну обраду и фарбање врата. Ријеч је о посљедњој технологији која, поред осталог, испуњава захтјевне еколошке критеријуме Европске Уније, осигуравајући здравље радника и околину.


 
„НОВОФОРМ“ Д.О.О. добитник је Сребрене медаље „Кнез Иво од Семберије” коју им је додијелио Град Бијељина за континуиран успјешан рад. У сврху постизања и одржавања константног квалитета уведен је ИСО стандард (ИСО 9001:2015), док увођење еколошког стандарда ИСО 14001:2015 говори да је „НОВОФОРМ“ Д.О.О. друштвено одговорна фирма која улаже у будућност.

-Наш циљ је да подстакнемо машту сваког нашег купца и сарадника и да уз заједничке идеје материјализујемо сваку жељу. И зато са пуним правом често кажемо:

,,Закуцајте на права врата!”“, поручио је на крају разговора за „Семберија инфо“ први човјек „НОВОФОРМ“-а Предраг Бајић.

Семберија инфо