Млади кинески богаташи у 2020. зарадили 223 милијарде долара :: Semberija INFO ::

 

Млади кинески богаташи у 2020. зарадили 223 милијарде долара


Млади кинески милијардери ове године су стекли рекордно заједничко богатство веће од 223 милијарде долара, у вријеме док се цијели свијет бори с најгором економском кризом у посљедњих неколико деценија, наводи се у најновијим подацима листе кинеских богаташа Харун Рич Лист.

Кина је 2020. године имала 60 милијардера који су млађи од 40 година, показују подаци Харуна.
Ове године биљежи се значајан раст дионица у области технологије, што је многима отворило пут у раст богатства усред пандемије корона вируса. Тиме се укупан број кинеских милијардера повећао на 878. Кина је 2010. године имала 189 милијардера.

"Свијет никада није видио оволико богатство које је створено у само једној години. Кинески предузетници су прошли пуно боље него што се очекивало. Упркос пандемији, успјели су достићи рекордан ниво“, рекао је Руперт Хугеверф, предсједник Харун Репорта.

На врху листе налази се 39-годишња Хуијан Јанг, која се сматра најбогатијом женом у Азији, с богатством од 33,1 милијарди долара. Већински је дионичар компаније за развој некретнина, коју је основао њен отац 1992. године.

Међу највећим младим милијардерима су Зетиан Занг и њен супруг  Киангдонг Лиу, власници компаније за онлајне куповину, с богатством од 27 милијарди долара; затим 34-годишњи Хао Јан, предсједник грађевинске компаније који је нагомилао 21,3 милијарде долара; те суоснивач и власник компаније БyтеДанце Јиминг Занг, с богатством од 16,2 милијарди долара.

​Агенције