АМС: СУТРА ПОЧИЊЕ БЕСПЛАТНА КОНТРОЛА ТЕХНИЧКЕ ИСПРАВНОСТИ ВОЗИЛА :: Semberija INFO ::

 

АМС: СУТРА ПОЧИЊЕ БЕСПЛАТНА КОНТРОЛА ТЕХНИЧКЕ ИСПРАВНОСТИ ВОЗИЛА


Републичка превентивна кампања "Безбједна вожња у зимским условима 2020", која подразумијева бесплатну контролу техничке исправности возила, почеће сутра,  а из  АМС-а су најавили да ће кампања трајати до 27. новембра и да ће бити спроведена у више градова и општина.

Циљ је да се повећа укупан степен безбједности у саобраћају и смањи број саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње и начина вожње у зимским условима. Под припремом возила за зимске услове вожње предвиђена је контрола вриједности расхладне течности, квалитета кочионе течности, дубине газећег слоја гума, свјетлосно-сигналних уређаја, уређаја за брисање вјетробрана и контрола перача вјетробранског стакла. Контролишу се и пуњење акумулатора, плинске инсталације, опрема и прибор који треба да посједују возачи, те исправност амортизера на мјестима гдје буде могуће поставити тестер. Возачима ће бити подијељени освјеживачи простора у возилу, гребалице за лед, сервисне књижице и одређен број летака којима је објашњен начин вожње у зимским условима и припрема возила за зимске услове вожње који су заједнички израдили АМС и МУП Републике Српске. 

Из АМС-а су напоменули да је ова активност превентивно-безбједносног карактера и да не садржи репресивне мјере према возачима возила на којима се утврде неисправности. Контрола возила ће се обављати методом случајног одабира. Превентивну кампању организује АМС Републике Српске и ауто-мото друштва, у сарадњи са компанијом "Оптима група" и уз подршку Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја и локалних заједница.