У Републици Српској 1386 беба из поступака вантјелесне оплодње :: Semberija INFO ::

 

У Републици Српској 1386 беба из поступака вантјелесне оплодње


Из процедура вантјелесне оплодње које су обављене у ЗУ „Медико-С“ (Medico-S) током 2019. године родиле су 183 бебе. Према резултатима успјешности процедура биомедицински потпомогнуте оплодње клиника „Медико-С“ задржала је водећу позицију међу установама репродуктивне медицине у БиХ. 



„Од 2007. године, када је клиника `Медико-С` успоставила сарадњу са Фондом здравственог осигурања Републике Српске рођено је 1 386 беба које су на свијет дошле захваљујући поступцима вантјелесне оплодње у нашој клиници. У вријеме када се затварају границе, поносни смо што у нашој земљи можмо пружити све методе и високу медицинску његу једнако као и у осталим Пронатал центрима, који се сматрају најуспјешнијим у Европи“, изјавила је проф. др Сања Сибинчић, генерални директор ЗУ „Медико-С“, чланице групације Пронатал. 

У изазовној 2020. години, а свјесни чињенице да је за лијечење наших пацијената вријеме веома важан фактор, клиника “Медико-С” је након ублажавања мјера и препорука Европске асоцијације за хуману репродукцију врло брзо успоставила нормалан процес рада те поступке биомедицински потпомогнуте оплодње обавља пуним капацитетом.

„Здравље и сигурност свих наших пацијената и особља су нам апсолутни приоритет. Наглашавамо да смо подигли мјере заштите на највиши могући ниво како би наше пацијенте, али и стручно особље клинике заштитили од потенцијалног ризика инфекције вирусом корона. Модел који смо примијенили недавно је на регионалном одбору представника ИВФ клиника оцјењен као ефикасан тиме и препоручен другим установама репродуктивне медицине“, додала је Сибинчићева. 

За здравствену установу Медико-С и стручњаке које окупља сљедећа година ће бити у знаку превенције и подизања свијести шире јавности о важности очувања репродуктивног здравља.