Тривић: Одговорним понашањем помоћи ученицима и наставницима :: Semberija INFO ::

 

Тривић: Одговорним понашањем помоћи ученицима и наставницима


Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић поручила је да се Српска налази у веома сложеним околностима изазваним пандемијом вируса корона, због чега је важно да грађани одговорним понашањем помогну руководству школа, ученицима и наставницима да се наставни процес у наредном периоду успјешно одвија у школским учионицама. 
 
"Настава на даљину није најбоље рјешење, али од нас зависи да ли ће ученици ову школску годину похађати у учионицама у којима стичу најбоља знања", рекла је Тривићева. 
 
Она је позвала грађане да носе маске, држе дистанцу и буду стрпљиви и ревносни као наставници и ученици, а све с циљем да школе остану безбједне за дјецу Републике Српске. 
 
Тривићева је рекла за РТРС да је задовољна поштовањем превентивних епидемиолошких мјера у основним и средњим школама, те је захвална просвјетним радницима, ученицима и родитељима.
 
"Школе се редовно дезинфикују, а ученици и наставници носе маске, држе дистанцу и редовно перу руке", истакла је Тривићева, која је и члан Републичког штаба за ванредне ситуације.