Криза: Тешка времена за секс бизнис у Амстердаму :: Semberija INFO ::

 

Криза: Тешка времена за секс бизнис у Амстердаму


Амстердам -- Холанђани брину да је центар Амстердама сада само слабашна туристичка замка.
Многе жене које продају своје тело све се више муче да привуку муштерије које желе да плате зато што њихове излоге заклањају туристи који праве селфије и које занима само бесплатна атрактивна прилика за фотографију уместо да плате за секс.

Градоначелница главног града Холандије покушава да нађе решење. Фемке Халсема спрема се да изрекне читав низ мера којима би помогла да се сексуалне раднице склоне од објектива камера, пише ББЦ на српском.
Младе жене труде се да сакрију лица док туристи зверају около и машу паметним телефонима. Многе од њих воде тајни живот. Уколико њихове фотографије освану на друштвеним мрежама, то би могло да се заврши тако што ће их се њихове породице одрећи.
 
У амстердамској прљавој сексуалној индустрији, проститутке наплаћују 100 евра за пола сата, 150 за сат.
 
Градоначелница Халсема изнела је идеју да се проституткама издају дозволе како би могле да раде и изван клаустрофобичне зоне улице црвених фењера.
 
Проституцију је холандска влада легализовала 2000. године
 
Министарство правде је 2009. године саопштило да ће специјални јавни тужилац затворити излоге за проституцију повезане с организованим криминалним синдикатима. Индустрија секса и даље је синоним за насиље, дрогу, прање новца и друге криминалне активности. Јавне куће с излозима пречесто се појављују у истрагама о трговину људима
 
Претходни покушај да се почисти Де Вален - улица црвених фењера - подразумевао је да градска власт откупљује јавне куће од великих макроа и понуди јефтину станарину стартаповима и уметницима.
 
Изгледа да нико не зна колико тачно жена ради у сексуалној индустрији овог града. То се назива „мрачном цифром".
 
Према неким истраживањима, ради се о 4.000 жена, нека друга кажу 8.000. Неки кажу да је 10 посто њих последица трговине људима, други кажу 90 посто. Чак и ако је у питању ова најнижа бројка, то значи да 400 девојака продаје тело.