ИСПИТИВАЊА ВАКЦИНЕ "ЕПИВАККОРОНА": СВИ ДОБРОВОЉЦИ СЕ ОСJЕЋАЈУ ДОБРО :: Semberija INFO ::

 

ИСПИТИВАЊА ВАКЦИНЕ "ЕПИВАККОРОНА": СВИ ДОБРОВОЉЦИ СЕ ОСJЕЋАЈУ ДОБРО


Foto: Sputnik / Михаил Голенков
Сви добровољци који су вакцинисани у оквиру пострегистрационих испитивања вакцине "ЕпиВакКорона" осjећају се добро, нису примjећене нежељене посqедице, јавила је Савезна служба за фитосанитарни надзор Русије (Роспотребнадзор).

- У оквиру пострегистрационих клиничких плацебо контролисаних испитивања вакцине "ЕпиВакКорона" Државног научног центра "Вектор" Роспотребнадзора првом дозом вакцине су вакцинисана 672 добровољца старија од 18 година и 96 добровољаца који су учествовали у пострегистрационом клиничком испитивању вакцине на људима старијим од 60 година. Сви добровољци се осјећају добро, нису утврђене нежељене посљедице - наводи се у саопштењу.

Вакцина "ЕпиВакКорона" потпуно је безбједна за добровољце и одликују је једноставни услови складиштења и транспорта – на температурама од два до осам степени Целзијуса, прецизира се у саопштењу прес службе.
 
Подсјетимо, у октобру је предсједник Русије Владимир Путин објавио о регистрацији друге руске вакцине против вируса корона, коју је развио Државни Научни центар "Вектор", а која је названа "ЕпиВакКорона".
Пострегистрациона испитивања вакцине почела су 26. новембра.

Министарство здравља Русије издало је 18. новембра дозволу центру "Вектор" за спровођење пострегистрационих испитивања вакцине против вируса корона "ЕпиВакКорона".
 
(спутникнеwс.цом)