Почело донаторско вече: Србија донира 250.000 евра за оснивање прве банке хуманог млијека у Српској :: Semberija INFO ::

 

Почело донаторско вече: Србија донира 250.000 евра за оснивање прве банке хуманог млијека у Српској


БАЊАЛУКА - Србија донира 250.000 евра за оснивање прве банке хуманог млијека у Српској, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић.

Она се путем видео линка обратила на донаторској вечери поводом традиционалне манифестације "С љубављу храбрим срцима", која је се одржава под покровитељством предсједнице Републике Жељке Цвијановић.

Жељка Цвијановић рекла је на почетку ове манифестације да је акција "С љубављу храбрим срцима" добар и племенит пројекат, те да је успостављање прве банке хуманог млијека у Српској веома значајно.

Због епидемиолошке ситуације, ове године донаторско вече организовано је само уз прикладан телевизијски програм.

На донаторској вечери учествује предсједница Републике Српске, њени партнери и бројни гости. Планирано је и обраћање премијерке Србије Ане Брнабић видео-линком из Београда.

Гост донаторске вечери је и предсједник Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" и један љекар из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице".

Прва банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечје болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

До  31. децембра активан је и хуманитарни број 1411, а позивом на овај број грађани могу да подрже ову акцију донирајући једну КМ. До сада је забиљежено више од 55.000 позива на овај број 1411.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бањалука.  

Глас Српске