Дијагностике заразних болести пчела :: Semberija INFO ::

 

Дијагностике заразних болести пчела


Институт за здравље и сигурност хране Зеница непрестано унапређује своје услуге према корисницима, а најновији искорак је омогућавање дијагностике заразних болести пчела у једној од његових акредитираних и овлаштених лабораторија.

– Наше опредјељење и жеља је да стално побољшавамо рад, али и ширимо спектар и квалитет услуга. Зато смо наставили са пројектом оспособљавања и проширивања услуга својих лабораторија, поред већ акредитованих лабораторија за микробиологију хране и воде, за хемијску дијагностику и лабораторија за епизоотиологију, каже руководилац Ветеринарског завода ИНЗ-а  мр Мухамед Гладан, др.вет.мед.

Дијагностику заразних болести пчела могуће је обавити уоквиру испитних лабораторија Службе за епизоотиологију, која се налази у комплексу Института "Кемал Капетановић" у Зеници, а бави се дијагностиком бактеријских и других заразних и паразитарних болести животиња. Новоуспостављена лабораторија има кадровске, техничке и просторне услове и капацитете да пружи услуге свим заинтересованим.

Дијагностика заразних болести пчела се обавља сходно законским прописима, уз претходно прибављене сертификате, акредитације и рјешења надлежних.

Извор: Институт за здравље и сигурност хране Зеница