Зељковић: Нема информација да је нови сој стигао у РС :: Semberija INFO ::

 

Зељковић: Нема информација да је нови сој стигао у РС


БАЊАЛУКА - Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је за да тренутно имамо стабилизацију епидемиолошке ситуације, те да нема информација да ли је нови сој вируса стигао у Српску.

"Тренутно имамо стабилизацију ситуације и то је јако битно, али желимо да буде много боља. Већ дужи временски период имамо исте мјере и то је један континуитет који је риједак у свијету и дао је резултате. На тај начин смо сачували здравствени систем и могућност да сваком пацијенту пружимо здравствену услугу у случају појаве зараже. Мјере су очигледно дале резултате", каже Зељковић за АТВ.

Грађани су препознали све апеле и то колико је битно да се поштују мјере, истиче Зељковић.

"Није само број позитивних него и број хоспитализованих је константан и то нам даје наду за бољој епидемилошкој ситуацији".

Он каже да тренутно немамо податак да ли је британски сој вируса корона стигао у Српску или БиХ.

"Тренутно немамо податак да је британски сој стигао у Српску или БиХ. Нисмо имали убразано ширење вируса у локалним заједницама и то су и даље они бројеви на које смо навикли, али са опрезом приступамо када говоримо о самој појави новог соја. Студије су показале да се много брже шири и заражи већи број грађана", рекао је Зељковић.

Независне новине