У центру Брисела ухапшено готово 500 људи :: Semberija INFO ::

 

У центру Брисела ухапшено готово 500 људи


Фото - Бета / АП
БРИСЕЛ - Полиција је ухапсила најмање 488 особа које су у центру Брисела протестовале због мјера уведених ради сузбијања ширења вируса корона, јавили су данас локални медији.

Портали "Браз" и "Соар" наводе да су синоћња хапшења извршена након што је полиција растјерала демонстранте окупљене око жељезничке станице у Бриселу и области Мон де Арт.

Полиција је саопштила да су демонстранти били из холандског и француског говорног подручја, те да је међу њима било и представника "Жутих прслука" и фудбалских навијача.

Власти су прошле седмице одбиле да дозволе демонстрације усљед бојазни да би већа окупљања допринијела бржем ширењу вируса.

Белгијски премијер Александар де Кро прошле седмице је донио одлуку о обустави свих врста путовања до 1. марта. Раније су уведене друге рестриктивне мјере, које обухватају полицијски час, обавезан рад од куће и затварање ресторана и барова сем оних који врше доставу.

У Аустрији, Холандији и Мађарској током викенда одржане су сличне демонстрације.

Више хиљада људи окупило се у центру Беча, тридесетак је ухапшено у Амстердаму а полиција је растјерала око 600 демонстраната.

У Будимпешти власти су се суочиле са протестима незадовљних радника у угоститељству који су позивали на грађански непослух због ограниченог рада ресторана и кафића те доставе.

​Срна / Независне