Вучић: Око Видовдана почињу радови на аутопуту од Кузмина до Сремске Раче :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Око Видовдана почињу радови на аутопуту од Кузмина до Сремске Раче


У другој половини јуна, око Видовдана, почеће радови на аутопуту Београд - Бијељина - Сарајево, од Кузмина до Сремске Раче, најавио је данас предсједник Србије Александар Вучић.
 
"Конкретни радови на аутопуту Београд-Бијељина-Сарајево, на секцији Кузмин - Сремска Рача, највјероватње од моста преко Саве, почињу у другој половини јуна, око Видовдана. Тада крећемо у извођење радова на аутопуту Београд - Бијељина - Бањалука и Београд - Бијељина - Сарајево", рекао је Вучић након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Додао је да је са Додиком разговарао о свим важним питањма, која су значајна за Србију и БиХ.

Вучић је рекао да се чека формирање Савјета министара БиХ, а да Србија жели да се то деси што прије, као и да жели најбоље односе са БиХ.

Предсједник Србије рекао је да ће Србија уложити 8.405.000 евра у пројекте у општинама у Републици Српској и БиХ.

"Та средства ће бити на располагању као што смо чинили и у ранијем периоду. Кад то будемо платили, биће то укупно око 32 милиона евра бесповратних средстава", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре послије састанка са Додиком.

Он је рекао да су се о томе договорили и са премијерком Аном Брнабић и да ће Србија у току ове године жели да помогне свакој општини у Републици Српској, али и у Федерацији, уколико добије захтјеве, па и у општинама које нису већински српске.

Ријеч је о пројектима реконструкције домова здравља и школа, домова за старија лица, изградње вртића, мокрих чворова, омладинских кампова, реконструкција школа, дневних центара за дјецу са потешкоћама у развоју, амбуланти, спортских дворана.

Пројекти су предвиђени за Дубицу, Нови град, Градишку, Прњавор, Бањалуку, Кнежево, Шипово, Теслић, Добој, Брод, Шамац, Пелагић, Бјељину, Зворник, Братунац, Власеница, Шековићи, Рогатица, источно Сарајево, Пале...
Предвиђена је и изградња пословних и производних хала у неразвијеним општинама Републике Српске.

Вучић је рекао да је са Додиком говорио и о другим важним питањима и да су се сагласили да су мир и стабилност од кључног значаја за економски напредак и развој.

Независне