УХАПШЕНО 19 ПРИПАДНИКА БЕЛИВУКОВЕ КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ :: Semberija INFO ::

 

УХАПШЕНО 19 ПРИПАДНИКА БЕЛИВУКОВЕ КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ


У полицијској акцији у Србији данас је ухапшено 19 припадника организоване криминалне групе, која је осумњичена за кривична дјела, тешко убиство и отмица.

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије Богдан Пушић рекао је да је хапшењем организоване криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук, послата јасна порука о одлучности државе да се обрачуна са организованим криминалом

- Ова криминална група била је добро организована и било је потребно озбиљно време и удружене снаге припадника МУП и Безбедносно–информативне агенције да би се обезбедили ваљани докази у овом случају - рекао је Пушић за телевизију "Пинк".

Пушић је навео да је овим хапшењем показано је да ће органи гоњења истрајати у откривању и доказивању оваквих и сличних кривичних дјела и додао да ће овакве акције бити настављене ради обезбјеђења процесно ваљаних доказа.

Приликом претреса станова и других просторија које су користили осумњичени пронађени су предмети и трагови извршених кривичних дјела, саопштено је из МУП Србије.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.
 
(СРНА)