БРНАБИЋ: НАЈВЕЋИ УДАР ОРГАНИЗОВАНОМ КРИМИНАЛУ ЈОШ ОД САБЉЕ :: Semberija INFO ::

 

БРНАБИЋ: НАЈВЕЋИ УДАР ОРГАНИЗОВАНОМ КРИМИНАЛУ ЈОШ ОД САБЉЕ


Foto: Tanjug
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је данашње хапшење организоване криминалне групе, предвођене Вељком Беливуком, највећи удар организованом криминалу још од акције "Сабља", која је спроведена након убиства премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. године, те истакла да се та борба наставља.

- Ово је највећи удар организованом криминалу још од акције Сабља, која је била потакнута убистовм премијера, а ова показује да, заиста, желимо да искоријенимо организовани криминал - рекла је Брнабићева.

Она је навела да тајминг хапшења није био због тога што се данас навршава и сто дана рада Владе на чијем је челу, него да је оперативни рад свих служби трајао мјесецима уназад, а стручне службе су процијениле када треба задати ударац.

- Ово није посљедњи ударац, ово је почетак - нагласила је Брнабићева и подсјетила да је данас предсједник Србије Александар Вучић поменуо и Суботицу, Ваљево и друга мјеста у Србији у којима ће бити настављена борба против организованог криминала.

Брнабићева је за РТС рекла да је Беливукова криминална група била једнако опасна и добро огранизована као "земунски клан" /чији су припадници оптужени за учешће у убиству Ђинђића/, а у неким апскетима чак и опаснија и организованија.

- Ту су злочини, отмице, убиства. Злочини какви су незамисливи за један нормалан мозак - навела је Брнабићева.
У Србији је полиција данас ухапсила 19 особа осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе починили кривична дјела удруживање ради ?%Bршења кривичних дјела, тешко убиство и отмица.
 
(СРНА)