ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: Активности у склопу обиљежавања Међународног дана безбједног интернета :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: Активности у склопу обиљежавања Међународног дана безбједног интернета


Поводом обиљежавања Међународног дана безбједног интернета, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина иницирали су састанак са представницима основних и средњих школа. У просторијама Основне школе '' Кнез Иво од Семберије '' одржан је данас радни састанак поводом обиљежавања Међународног дана безбједног интернета /09. фебруара/, на тему заштите дјеце на интернету.
 
Представници школе од стране полицијских службеника упознати су о опасностима сајбер криминала којем су најчешће изложени млади и дјеца, како би они са своје стране иницирали активности којима би се едуковала дјеца, са циљем да дјеца науче да препознају елементе кривичних дјела која улазе у сиву зону инкриминације.
 
Један од елемената који не смију да раде је да провоцирају на извршење кривичног дјела, да постављају хејтерски материјал који може негативно да се одрази према њима или са елементима кривичног дјела. Као најчешћа последица ових негативности  је кривично-правна последица, али и личне последице, када се дјете из страха повуче у себе, попусти у школи и избјегава долазак у школу, те избјегава и све до тада нормалне активности.
 
Током протекле 2020. године, Полицијска управа Бијељина евидентирала је два случаја злоупотребе путем интернета, која су причињена на штету малољетних лица.
 
Сви информације у вези злоупотреба и заштите на интернету се могу наћи на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, на страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет, на линку https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk.
 
Такође, сваку злоупотребу на друштвеним мрежама можете  пријавити и путем бесплатног броја  телефона '' 122''  како би полицијски службеници предузели мјере и радње из своје надлежности.

ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА   
        Александра Марић