Градоначелник Мићић: Аутопут би пет километара био удаљен од центра града :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић: Аутопут би пет километара био удаљен од центра града


У циљу изналажења најприхватљивијег рјешења трасе будућег ауто–пута који би од Раче, поред Бијељине, пролазио за Брчко, градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је састанак са предсједницима савјета градских и сеоских мјесних заједница, са представницима Дирекције за изградњу града, начелницима одјељења за урбанизам у стамбено–комуналне послове.



„Ове активности водимо како бисмо испоштовали захтјеве Владе РС, ресорног министарства, захтјеве Републике Србије, те да бисмо на најбољи начин ускладили то рјешење са интересима и потребама нашег града. Добили смо негативно мишљење за постојећу трасу ауто–пута која је одраније била планирана просторно–планском документацијом. Та траса је ишла јужном, односно југоисточном страном, крај Дрине, ка Рачи. Влада РС и ресорно министарство инсистирају на томе да траса ауто–пута иде сјеверном страном и да повеже Брчко и Рачу. То рјешење би подразумијевало и прикључак за Павловића  мост“.

 Градоначелник Мићић је истакаа да би евентуална траса ауто–пута, сјеверно,  поред ријеке Саве, била неприхватљива за град Бијељина, јер би град био пуно удаљен и од прикључака на ауто–пут у Рачи, односно у Брчком.



„Понудили смо трећу варијанту, једно средње рјешење, прихватљиво за град Бијељина, које не би угрожавало постојеће приватне и привредне објекте. Ова траса би за шеснаест километара била краћа од првобитно планиране трасе ауто–пута. Ово рјешење подразумијева измјену Просторног плана Бијељине и РС. Желимо да ауто–пут буде удаљен око пет километара од града. Од Раче, ауто–пут би ишао најкраћом путањом до Бијељине, а петља би се градила недалеко од Индустријске зоне 4. Најкраћим путем траса би даље ишла ка Брчком. Ова варијанта би задовољила све саобраћајне захтјеве града Бијељина. Градска заобилазница би била повезана петљом  на ауто–пут, а заобилазницом су већ спојени правци за Угљевик и Зворник“, истакао је Мићић, нагласивши да се већ консултовао и са предсједавајућим Предсједништва БиХ, Милорадом Додиком и премијером РС  Радованом Вишковићем, нудећи једно од најприхватљивијих и најисплативијих рјешења за Бијељину. Са овим рјешењем сагласни су и представници градских и сеоских мјесних заједница.

Семберске новине/Љ.Љубојевић
Фото: Б.Милошевић