Рација широм света на Дарк Wеб-у, више од 60 ухапшених :: Semberija INFO ::

 

Рација широм света на Дарк Wеб-у, више од 60 ухапшених


У акцији затворене на десетине налога, заплењено око 300 килограма наркотика, више десетина комада оружја и преко шест милиона евра.

У оквиру глобалне полицијске акције против продаваца и купаца нелегалне робе на Дарк Wеб-у, ухапшена је 61 особа, док је затворено 50 налога на тој мрежи, који су коришћени за нелегалне активности, саопштио је 26. марта Европол. Како се наводи у саопштењу, међународне полицијске агенције су током операције обавиле 65 претреса по налогу и заплениле 299.5 килограма дроге, 51 комад ватреног оружја и више од 6.2 милиона евра.

У оквиру акције су саслушане 122 особе, додаје Европол. Како објашњава, припадници полиције из Европе, Канаде и САД удружили су снаге почетком ове године како би спровели акцију против купаца и продаваца нелегалне робе на тржишту Дарк Wеб-а.

Дарк Wеб или мрачни интернет је садржај светске мреже, којем се једино може приступити преко специјалног софтвера као што је Тор.

"Иако пружа безбедно окружење за личну приватност и слободу, то је плодно окружење за криминалце и нелегалне активности појединаца", упозорава Европол у саопштењу, у којем се истиче и да је истраживање таквих нелегалних активности на интернету постало приоритет полиција широм света.

Мондо