Вучић са Додиком о подршци Србије Српској :: Semberija INFO ::

 

Вучић са Додиком о подршци Србије Српској


БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са предсједавајућим и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, уочи посјета које их очекују у наредном периоду.

Предсједник Србије боравиће у посети Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреину, преноси Танјуг.

- Милорад Додик иде у Турску на важан пут, а ја у УАЕ и Бахреин. Разговарали смо о значају посета, нашим политикама, али и још значајнијој подршци Србије Републици Српској -  написао је Вучић на званичном инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз фотографију са Додиком.

Раније је најављено да ће додик Додик и предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган 16. марта ће у Анкари потписати споразум о сарадњи на инфраструктурним и грађевинским пројектима, којим ће бити обухваћен и пројекат изградње аутопута Београд-Сарајево-Београд.

Вучић и Додик договорили су учешће стручњака из Републике Српске у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије Србије и Српске.

Током сусрета у Београду двојица саговорника су оцијенили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове.

На састанку је договорено да Србија интензивира своју подршку Републици Српској, а на захтјев Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Ријеч је о мање развијеним општинама Републике Српске и Федерације БиХ које су дијелом страдале у посљедњим земљотресима, а та мјеста су од посебног стратешког значаја за цјелокупан српски народ.

Вучић је рекао да ће Србија помоћи и да ће увијек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет БиХ.

Додик је посебно захвалио Србији за вакцине које је донирала Републици Српској и БиХ.

Вучић и Додик су разговарали и о значају предстојећих посјета двојице државника Уједињеним Арапским Емиратима, Бахреину и Турској, као и значајнијој подршци Србије Републици Српској.

​Глас Српске