ВЛАДА ФБИХ ПРЕКО КОМПАНИЈЕ МЕДИМПЕКС НАБАВЉА 500.000 РУСКИХ ВАКЦИНА :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА ФБИХ ПРЕКО КОМПАНИЈЕ МЕДИМПЕКС НАБАВЉА 500.000 РУСКИХ ВАКЦИНА


Компанија Медимпекс из Сарајева ће набавити 500.000 Спутњик вакцина за Федерацији БиХ, одлучила је ентитетска Влада на вечерашњој хитној сједници.

Влада ФБиХ наложила је Заводу за јавно здравство да са Медимпеком без одлагања потпише уговор, а ова фирма има рок од три радна дана да достави 100.000 вакцина Спутњик.

- Уговором треба дефинисати да понуђач гарантује добро извршење посла, да је количина првог контигента најмање 100.000 вакцина, а рок за његову испоруку три радна дана од дана потписивања акредитива - наводи се у саопштењу из Владе ФБиХ.

У саопштењу се истиче да ће уговором бити дефинисано да ће се плаћање вршити сукцесивно, по испоруци вакцина и добијања одобрења Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ за употребу вакцине.

Укупна количина вакцина које се набављају уговором је 500.000, пише у саопштењу.

Задужени су федерална министарства финансија и здравства да одмах предузму активности за прерасподјелу средстава планираних у овогодишњем буџету ФБиХ на Завод за јавно здравство за потребе набавке вакцина против вируса корона.

Влада ФБиХ задужила је Ад хок тим да настави са радом и са свим осталим понуђачима који захтијевају додатне рокове за достављање понуда или евентуално новим понуђачима, који се накнадно појаве настави преговоре за набавку додатних количина вакцина.

Сједници у сједишту Владе ФБиХ у Сарајеву присуствовали премијер Фадил Новалић, замјеник премијера Веско Дрљача и министар културе и спорта Зора Дујмовић, а остали министри су у раду сједнице учествовали путем видео-линка.
 
(СРНА)