Више од 60 полицајаца Полицијске управе Бијељина даће крв :: Semberija INFO ::

 

Више од 60 полицајаца Полицијске управе Бијељина даће крв


Више од 60 полицајаца Полицијске управе Бијељина, поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, данас и сутра даће крв у Служби за трансфузијску медицину.
 
Начелник Службе за трансфузијску медицину Бијељина примаријус доктор Снежана Гегић рекла је новинарима да ова служба има дугогодишњу сарадњу са бијељинским полицајцима, који им помажу и у ванредним околностима.
 
,,Бијељински полицајци долазе да дају крв и без организованих акција. Не могу да заборавим ни протекли рат у којем су дали велики допринос овој служби, у сваком моменту смо имали крв за рањене и спасили смо десетине живота'', навела је Гегићева.
 
Она је истакла да је Служба за трансфузијску медицину Бијељина, којој гравитира велико подручје, достигла да четири одсто становништва даје крв, те да овакву статистику има само Војводина у Србији.
 
,,Ми задовољимо потребе бијељинске Болнице, Болнице Зворник, те помажемо све друге болнице и дајемо крв тамо гдје је најпотребније. Сви наши најтежи пацијенти лијече се у Клиничком центру Бањалука, гдје такође шаљемо крв и крвне компоненте. Ми упутимо више од 60 одсто узете крви и направљених компонената крви осталим службама, а највише у КЦ Бањалука'', нагласила је Гегићева и захвалила бијељинским полицајцима на великој пожртвованости.
 
Портпарол Полицијске управе Бијељина Александра Марић додала је да у Управи раде и полицајци који су више од 50 пута дали крв.
 
,,При ПУ Бијељина имамо Актив добровољних давалаца који има око стотину активних чланова. Иначе, овакве акције организујемо два пута годишње, али и сами полицајци посјећују Службу свакодневно'', каже Марићева.
 
Полицајац Радомир Милошевић рекао је да су се његове колеге и он увијек одазивали овом хуманом чину, те да он даје крв осамнаести пут.
 
,,Добровољни сам давалац од 1992. године и долазићу овдје док год ми то здравље буде дозвољавало'', навео је Милошевић.
 
Семберске новине/Семберија инфо/А.Љубојевић