ТЕГЕЛТИЈА: НАСТАВИЋЕМО ДА ДОНОСИМО СВЕ ПОТРЕБНЕ ОДЛУКЕ И МЈЕРЕ :: Semberija INFO ::

 

ТЕГЕЛТИЈА: НАСТАВИЋЕМО ДА ДОНОСИМО СВЕ ПОТРЕБНЕ ОДЛУКЕ И МЈЕРЕ


Foto: klix.ba
Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је да Савјет министара од почетка пандемије вируса корона, а у складу са својим надлежностима, предузима све активности на сузбијању ширења вируса корона на основу препорука и приједлога здравствене струке и у сарадњи са властима ентитета Републике Српске и Федерације БиХ и Брчко Дистрикта, са циљем заштите и спашавања грађана БиХ.

У одговору на отворено писмо премијеру Кантона Сарајево Едину Форти предсједавајући Тегелтија је нагласио да ће Савјет министара наставити и даље да доноси све потребне одлуке и мјере, укључујући и мјере у вези са уласком страних држављана у БиХ, а што је у директној надлежности Савјета министара, у складу са препорученим мјерама надлежних здравствених институција и уз сагласност власти ентитета Републике Српске и ФБиХ и Брчко Дисктрикта, саопштено је из Савјета министара.

- Такође, користимо прилику да апелујемо на све грађане БиХ да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера, а надлежне службе да контролишу њихово провођење - навео је предсједавајући Савјета министара.

Форто је јуче упутио писмо предсједавајућем Савјета министара и ентитетским премијерима Радовану Вишковићу и фадилу Новалићу од којих је затражио реакцију, односно "преузимање одговорности за управљање до сада највећом кризом у БиХ изазваном ширењем корона вируса".

Он је навео да "посебно забрињава чињеница да у овако драматичној епидемиолошкој ситуацији и даље не постоји никаква контрола улаза у БиХ".
 
(СРНА)