Саопштење за јавност РиТЕ Угљевик: ЛАЖИ О ПОСЛОВАЊУ РИТЕ УГЉЕВИК ШИРЕ ОНИ КОЈИ СУ ФИРМУ ОЈАДИЛИ ЗА 38 МИЛИОНА МАРАКА :: Semberija INFO ::

 

Саопштење за јавност РиТЕ Угљевик: ЛАЖИ О ПОСЛОВАЊУ РИТЕ УГЉЕВИК ШИРЕ ОНИ КОЈИ СУ ФИРМУ ОЈАДИЛИ ЗА 38 МИЛИОНА МАРАКА


Директор Рудника и термоелектране Угљевик Чедомир Стојановић оштро је демантовао наводе појединих медија да је у тој фирми отпушено неколико радника, дјеце погинулих бораца.

'' У РиТЕ Угљевик из категорије породица погинулих и заробљених бораца запослено је више од стотину радника и ни један радник из ове, нити било које друге категорије, није отпуштен'', рекао је Стојановић.

Он је истакао како је та информација пласирана од стране оних који не желе завођење реда у РиТЕ Угљевик, који за вријеме свог мандата фирму ојадили за милионске износе и којима сметају мјере актуелног руководства, које су усмјерене ка унапређењу пословања.

''Лаж је и да се у овој фирми запошљавању канцеларијски радници, али је истина да РиТЕ Угљевик, у сваком моменту,  запошљава између педесет и шездесет људи, уз уговор о обављању привремених и повремених послова, и то из најугроженијих породица, а свака два мјесеца врши се ротирање ангажованих радника, како би што више људи добило шансу да ради у овом предузећу'', рекао је Стојановић.

Он је подсјетио да је РиТЕ Угљевик потписала протокол о сарадњи са Борачком организацијом Угљевик и Заводом за запошљавање Републике Српске,  кроз који настоји, према потребама, ангажовати и демобилисане борце ВРС.
''О пословној политици оних који су прије мене били на челу ове фирме, а који  у појединим медијима наручују најприземније неистине о пословању РиТЕ Угљевик, најбоље говори податак да је на крају 2017. године у овом предузећу био запослен 1.891 радник. За вријеме мандата бившег директора Ђорђа Поповића запослено је и по различитим основама ангажовано чак 560 радника. Већина ангажованих тада је распоређена у администрацију'', наглашава Стојановић.

Он је истакао да је за само један дан, и то након смјене, Ђорђе Поповић, бивши директор и посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске,  потписао уговоре на неодређено вријеме за 175 радника.

''То није био случај ни у вријеме масовног пријема радника након изградње када је Термоелектрана Угљевик пуштана у рад, а директно је усмјерен ка урушавању фирме'', напоменуо је Стојановић.

Стојановић је подсјетио да је, поред неконтролисаног и непотребног запошљавања  радника, бивши директор Ђорђе Поповић задужио  РиТЕ Угљевик  за 38 милиона КМ кредитних средстава,  која су ненамјенски потрошена.
''Актуелно руководство РиТЕ Угљевик нема ниједну мрљу у свом раду и на то сам поносан. Мрљама оних којима смета завођење реда и домаћинско пословање у новој фирми нека се баве они који су за то задужени'', поручио је Стојановић у саопштењу које је достављено медијима.