Почиње подјела регресираног дизел горива :: Semberija INFO ::

 

Почиње подјела регресираног дизел горива


Пољопривредни произвођачи са подручја града Бијељине од данас могу преузети захтјеве за регресирано дизел гориво за извођење прољећних и јесењих радова у пољопривреди, саопштио је  начелник Одљељења за пољопривреду Стеван Тривковић на данас одржаној конференцији за медије.



Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је путем Агенције за аграрна плаћања доставило Одјељењу за пољопривреду електронске спискове за 1 783 корисника регресираног дизел горива са подручја града Бијељине који су међу првима извршили ажурирање  података у АПИФ-у и испунили услове, тј. извршили своју обавезу плаћања за здравствено осигурање и противградну заштиту.

Регресирано дизел гориво у 2020. години користило је 2 680 пољопривредних произвођача.

- Министарство ће у наредном периоду наставити да врши ажурирање података и да доставља спискове за остале пољопривредне произвођаче, тако да ће они који нису на овом списку бити благовремено обавијештени о наредном обрачуну“, појаснио је Стеван Тривковић прецизирајући да, у складу са Правилником, регрес износи 0,50 конвертибилних марака по литру, а одобрено је 100 литара горива за један хектар обрадивог пољопривредног земљишта, а максимално 80.000 конвертибилних марака по лориснику за ову врсту подстицаја.  

Регресирано дизел гориво пољопривредни произвођачи могу преузети од 31. марта па све до 31. октобра код овлаштених дистрибутера нафте и нафтних деривата, који су склопили споразум са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде  Републикре Српске. 

- Према списку који је доставило Министарство, на подручју града Бијељине налази се 13 овлаштених дистрибутера који ће вршити дистрибуцију регресираног дизел горива, а Одјељење за пољопривреду града Бијељине ће  подјелу захтјева  за регресирано дизел гориво вршити путем 14 мјесних канцеларија“, наводи Тривковић.

Сједишта мјесних канцеларија су у Јањи, Горњем Црњелову, Батковићу, Горњем Броцу, Доњем Драгаљевцу, Горњем Драгаљевцу, Сувом Пољу, Доњој Буковици, Главичицама, Великој Обарској, Дворовима, Трњацима, Средњем Магнојевићу и Модрану.

- За насељена мјеста Попови, Амајлије, Пучиле, Патковача, Голо Брдо, Хасе, Бријесница и Лјељенча подјела захтјева ће се вршити у Градској управи у Одјељењу за пољопривреду“, прецизира Тривковић који је појаснио да се захтјев за преузимање регресираног дизел горива  подноси само приликом прве куповине код овлаштеног дистрибутера, а уколико пољопривредни произвођачи  до 15. маја изврше пријаву додатних обрадивих површина, допуну захтјева могу преузети само у просторијама Одјељења за пољопривреду.

Семберија инфо