Обиљежавање Дана полиције :: Semberija INFO ::

 

Обиљежавање Дана полиције


Дан полиције 4. април и 27 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у Бијељини је обиљежен изложбом полицијске опреме, те свечаним пријемом уз богат културно-умјетнички програм. Претходно су припадници Полицијске управе, након одржаног парастоса, положили цвијеће на спомен обиљежје испред зграде ПУ и минутом ћутње одали почаст погинулим припадницима полиције Републике Српске.

Начелник ПУ Жарко Ћосић истакао је да је обавеза свих нас да их се увијек сјећамо и одајемо почаст. Са подручја које покрива ПУ Бијељина, током протеклог рата, погинуло је 29 припадника полиције, а 63 их је рањено. На спомен обиљежју испред ПУ Бијељина, уклесана су имена 14 припадника полиције са подручја Полицијске станице Бијељине који су своје животе дали за стварање Републике Српске.



-Данас имамо Републику Српску и МУП, а захваљујући улагањима Владе РС из дана у дан смо све опремљенији. С поносом могу рећи да смо из године у годину све јачи и организованији, а с циљем очувања безбједности Републике Српске”, рекао је начелник Ћосић. Он је подсјетио да је у протеклом периоду уложено много средстава у изградњу нових полицијскх станица, за куповину аутомобиле, униформе и све остало што је неопходно за ефикасан рад полиције.

-Ефикасност у раду полиције очитује се, између осталог, и кроз чињеницу да је стање јавног реда и мира задовољавајуће, криминалитет је под контролом, а максималан допринос за добре резултате дали су наши грађани, са којима имамо одличну сарадњу. Посебно смо захвални грађанима на сарадњи по питању илегалних миграната, јер захваљујући благовременим дојавама, немамо кривичних дјела на подручју ПУ почињених од старане илегалних миграната”, истакао је Ћосић. Он је додао да ПУ има одличну сарадњу и са свим осталим установама и институцијама, а које су значајне за ефикасан рад припадника МУП РС. 

Семберске новине/Семберија инфо/О.Стјепановић
Фото: Б.Милошевић