ГОВЕДАРИЦА: НЕИСКРЕН ПОЗИВ СНСД-А ПРЕМА СДС :: Semberija INFO ::

 

ГОВЕДАРИЦА: НЕИСКРЕН ПОЗИВ СНСД-А ПРЕМА СДС


www.sdsrs.com
Ако прича о српском јединству треба да буде политички трик, онда то није добро“, казао је Вукота Говедарица, предсједник Српске демократске странке.
 
 „Онда са тим политичким триком сигурно не значи да ми треба да постигнемо јединство, већ неко треба да дефинише једноуман приступ разним политичким процесима и догађајима у којима живи друштвено-политички амбијент у Републици Српској“, навео је Говедарица гостујући у емисији „Дан уживо“ на „N1“.
 
Он је оцијенио да је позив СНСД-а о учешћу у власти на нивоу БиХ, који је упутио СДС-у, био неискрен.
 
 „Прво чекали смо два мјесеца на те позиве, након што је СНСД у јавности пласирао да ће до њих доћи. Друго, никад нисмо имали неке припремне састанке. Никада нисмо били укључени, нити нас је СНСД информисао, када је у питању усаглашавања принципа које су усвојили СНСД, СДА и ХДЗ", прецизирао је Говедарица.
 
Предсједник СДС је истакао да су БиХ потребне озбиљне реформе и демократизација друштва.
 
„На првом мјесту потребан је нови изборни закон, јер све крађе, пљачке и лоповлуци, који се дешавају, почињу на изборни дан крађом гласова и воље наших грађана. Сада је питање да ли ће одређене политичке партије то заиста и прихватити, јер имају усавршен систем за превару тако да се њима реформа изборног закона не допада“, казао је Говедарица.
 
Он је казао да је крајње вријеме да се крене путем просперитета и оцијенио да су највећу штету српском и бошњачком народу нанијели предсједник СНСД Милорад Додик и лидер СДА Бакир Изетбеговић играјући своју игру и фингирајући сукобе.

​СДС РС