Нелсон: Ми смо овдје да бисмо покушали да убрзамо опоравак :: Semberija INFO ::

 

Нелсон: Ми смо овдје да бисмо покушали да убрзамо опоравак


БАЊАЛУКА - Амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон изјавио је данас у Бањалуци да ће током посјете Републици Српској разговарати са лидерима из политичког и пословног свијета о опоравку БиХ након пандемије вируса корона.

"Ми смо овдје да бисмо покушали да убрзамо опоравак, да бисмо видјели како може да се оживи привреда, отвори што више нових радних мјеста, побољша стандард становништва и привуче што више страних инвестиција", рекао је Нелсон новинарима.

Он је навео да ће сутра посјетити Приједор, а да ће се у суботу, 22. маја, придружити осталим високим званицама на Мањачи, да би посматрао дио вјежбе "Брзи одговор 2021", која је, како је рекао, демонстрација посвећености САД миру и стабилности у БиХ.

"Ова вјежба је значајна и због тога што обухвата највећи број припадника америчких снага још од окончања мисије СФОР-а у БиХ и представља важну прилику за обуку, како за припаднике америчких војних снага, тако и за припаднике Оружаних снага БиХ", рекао је амерички амбасадор у БиХ.

Нелсон је данас посјетио реконструисани бањалучки Дјечији вртић "Први кораци", на којем је промијењена столарија, санитарије и комплетно реновирана кухиња, за шта је средства обезбиједила америчка Амбасада. Више о томе читајте  ovdje

Срна / Независне