Вучић води рачуна и о Српској :: Semberija INFO ::

 

Вучић води рачуна и о Српској


- Предсједник Вучић је и овом приликом показао да свеобухватно прати дешавања у Републици Српској, да води рачуна о Републици Српској, уважавајући мишљења и власти и опозиције, рекао је у изјави БН ТВ Говедарица. Лиидер опозиције Вукота Говедарица је предсједника Србије информисао о актуелним питањима у РС и БиХ, наглашавајући опредијељеност свих политичких фактора да је Република Српска и њена уставна позиција у БиХ приоритет свих приоритета.
- Ситуација у Републици Српској и БиХ из угла опозиције - била је окосница данашњег сусрета предсједника Србије Александра Вучића и лидера Српске демократске странке Вукоте Говедарице.
 
"Ја сам информисао предсједника Вучића у каквом амбијенту живи Република Српска, те шта је потребно Републици Српској да би заиста била много боља него што је у овом моменту, као и о политичкој позицији Српске демократске странке, како се у свему овоме позиционирала. Заиста цијеним да је предсједник показао једну велику политичку ширину. Јако га интересује како живи Република Српска из неког другог погледа и морам да признам да је то био користан састанак за мене, а вјерујем и за предсједника Вучића", казао је Говедарица.
 
Лидер опозиције Вукота Говедарица је предсједника Србије информисао и о актуелним питањима на нивоу БиХ, наглашавајући опредијељеност свих политичких фактора да је Република Српска и њена уставна позиција у БиХ приоритет свих приоритета.
 
"Мислим да је то био један веома користан састанак, разговарали смо о многим темама, наравно и о темама које се тичу за државни ниво власти. С друге стране, предсједник Вучић је говорио у каквом амбијетну живи Србија, о напретку и просперитету. Наравно, било ријечи и о позицији Косова која никада не може и неће бити под упитником".
 
Говедарица је нагласио да овакви састанци са предсједником Србије у значајној мјери унапређују односе и доприносе бржем и бољем рјешавању проблема како у Републици Српској, тако и Србији.
 
Предсједник Србије Александар Вучић јутрос је у свом кабинету примио предсједника Српске демократске странке Вукоту Говедарицу, прије одласка у Мостар, гдје присуствује отварању сајма привреде у том граду.
 
БНТВ