НЕЗАВИСНА РЕВИЗОРСКА КУЋА БДО АНАЛИЗИРА ПОСЛОВАЊЕ У АД ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

НЕЗАВИСНА РЕВИЗОРСКА КУЋА БДО АНАЛИЗИРА ПОСЛОВАЊЕ У АД ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА


Консултантска кућа “БДО” Бања Лука, данас, 2. јуна, почиње са анализом финансијског пословања у претходном периоду у АД “Водовод и канализација”, а на основу одлуке која је донесена на ванредној сједници Скупштине акционара у овом предузећу.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић са сарадницима, представници “БДО” из Бања Луке и директор АД “Водовод и каналиација” Предраг Перковић са сарадницима, договорили су се да се обезбиједи адекватна канцеларија и стави на увид документација која ће бити предмет ревизије.

- Потреба за увођењем ревизије проистекла је због уоченог несклада, односно, позитивних финансијских извјештаја, а са друге стране су присутна огромна дуговања предузећа према Пореској управи и добављачима, незадовољни радници због нередовних испата плата, а недопустиво је и да имамо веома високу цијену воде”, рекао је градоначелник Петровић и изразио очекивање да ће све бити много јасније наком анализе коју ће обавити респектабилна консултанстска кућа “БДО”. Директор АД “Водовод и канализација” Предраг Перковић је пожелио добродошлицу представницима ревизорске куће “БДО” и истакао да ће менаџмент предузећа отворено и транспарентно сарађивати са њима.

- Надам се да ћемо након завршеног посла, отклонити све дилеме које су биле у претходном периоду и да ће сарадња са градоначелником и његовим сарадницима имали коректнију и бољу сарадњу која је много битна за функционисање предузећа које је стуб локалне заједнице, јер смо предузеће које се бави водоснабдијевањем и сакупљањем и пречишћавањем отпадних вода”, рекао је Перковић. Говорећи о цијени воде, Перковић је рекао да је цијену воде на основу студије одредила Скупштина општине у претходном периоду и надлежна банка ЕБРД, како би се могла финансирати изградња канализације, а то је рађено 2005. године. Он је подсјетио да је у међувремену вршена и нивелација цијене воде за привреду и домаћинства. Говорећи о исплати плата запосленим, Перковић је рекао да су радници уредно примили плату за претходни мјесец и да се не касни са исплатом.

- Оно у чему каснимо са плаћањем одређеног дијела средстава за порезе и доприносе, а преко министарства финансија смо извршили репрограме”, рекао је Перковић и додао да је у предузећу запослено 265 радника”. Перковић је истакао да је АД “Водовод и канализација” предузеће чији је већински акционар Град Бијељина ( 65 процената) и да је неопходна свакодневна комуникација менаџмента и градоначелника, јер је ријеч о изузетно важном предузећу за грађане и Град Бијељину.

​Семберија инфо - О. Стјепановић