Кривокапић: Црна Гора на историјској прекретници :: Semberija INFO ::

 

Кривокапић: Црна Гора на историјској прекретници


ПОДГОРИЦА - Црна Гора се суочава са обновљеном идејом и ретроградном потребом да се доводи у питање црногорски државни и национални идентитет, изјавио је данас предсједник Мило Ђукановић.

Он је рекао да постоји обавеза да на такве аспирације Црна Гора да одговор, који ће бити у интересу државе.

"Наш одговор мора бити грађанска Црна Гора на проевропском путу развоја", казао је Ђукановић на конститутивној сједници Одбора за обиљежавање 50 година од оснивања Црногорске академије наука и умјетности.

Први пут је сједници Одбора присуствовао државни врх Црне Горе. Поред Ђукановића сједници су присуствовали премијер Здравко Кривокапић, који се због тог скупа није одазвао на саслушање парламентарног одбора о шверцу цигарета, као и предсједник парламента Алекса Бечић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Кривокапић је оцијенио да се Црна Гора и њени грађани налазе на историјској прекретници.

Навео је да су већ направиљени искораци ка новим приступима савремене демократије, новим просторима освојених грађанских слобода и права, не одустајући од европског пута и европске перспективе.

Бечић је рекао да је Црна Гора у атмосфери подјела, атмосфери тензија и да то није добро.

"Никад се нећу помирити и увијек ћу се супроставити изједначавању патриотизма и јефитиног политичког профитерства, са које год стране то долазило...", рекао је Бечић.

Глас Српске