Миловановић: Дрински насип је у топ пет инвестиција за Српску :: Semberija INFO ::

 

Миловановић: Дрински насип је у топ пет инвестиција за Српску


Директор Јавне установе "Воде Српске" Мирослав Миловановић изјавио је данас да се Дрински насип у Бијељини налази у топ пет инвестиција које су приоритети за Републику Српску и да је Влада апсолутно опредијељена да се уђе у његову изградњу.

Он је подсјетио да је овај пројекат био заустављен јер процедуре Свјетске банке не дозвољавају да се врши експропријација на основу општег интереса који утврди Влада Републике Српске.



"Због тога смо изабрали други извор финансирања у оквиру чијих процедура није могуће да израдњу Дринског насипа спријечи неки појединац, а сигурно ће их бити неколико, који нису задовољни или не желе да преко њихове парцеле пређе насип", рекао је Миловановић новинарима. Истичући да се изградњом Дринског насипа превенира огромна штета попут оне које је настала у поплави 2014. године, он је навео да се не може толерисати да се инвестиција спријечи због неког појединца који не жели да му се земљиште експроприше уз адекватну новчану надокнаду.

"Када је уз питању експропријација земљишта за почетак радова на изградњи Дринског насипа то су процедуре које су у надлежности локалне заједнице", рекао је Миловановић и додао да су са претходним градоначелником Бијељине у томе доста добро комуницирали и сарађивали.



Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић најавио је приликом данашње посјете Бијељине почетак изградње Дринског насипа и у наредних мјесец дана објаву позива за изградњу прве дионице од 2,2 километра, вриједности 1,6 милиона евра из пројекта са Европском инвестиционом банком.

Срна / Глас Српске