МОРАМО ЗАУСТАВИТИ ОДЛИВ СТАНОВНИШТВА :: Semberija INFO ::

 

МОРАМО ЗАУСТАВИТИ ОДЛИВ СТАНОВНИШТВА


​Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се у Бања Луци са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном и разговарао о актуелној политичкој ситуацији.
 
Предсједник СДС је истакао да је неопходно у наредном периоду измијенити Изборни закон БиХ у техничком аспекту, јер тренутно законско рјешење омогућава изборне преваре, изразивши увјерење да се таква изборна превара десила и на посљедњим Општим изборима а на набруталнији начин и на изборима у Добоју 2018. године.
 
„Вољу грађана не смију да одређују бројачи гласова, већ искључиво бирачи и због тога је неопходно угледати се на механизме којима су модерне демократије уредиле своје изборно законодавство како би спријечиле преваре“ – казао је Говедарица, напомињући да све злоупотребе у друштву почињу на дан избора, крађом грађана.
 
Говедарица је у разговору са Русоном истакао да је Дејтонски споразум помирио максималистичке захтјеве сва три народа у БиХ и донио мир, те на дејтонским принципима треба да уређујемо односе и будућност у Босни и Херцеговини.
 
Предсједник СДС-а Вукота Говедарица истакао је опредијељеност Српске демократске странке економским реформама које треба да зауставе одлив становништва из земље и омогуће отварање нових радних мјеста, као и повећање плата тренутно запослених.