САСТАНАК ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ И РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ УГЉЕВИК: Мора бити јака веза републичке и локалне власти :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ И РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ УГЉЕВИК: Мора бити јака веза републичке и локалне власти


Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је након након састанка са начелником општине Угљевик Василијем Перићем да за добробит грађана мора да постоји јака веза између републичке и општинске власти која обезбјеђује даљи развој ове и сваке општине у Републици Српској.

"Развој сваке наше општине значи развој Републике и то је наша посвећеност", рекла је Цвијановићева новинарима.
Према њеним ријечима, на састанку је било ријечи о различитим потребама ове локалне заједнице и пројектима који су реализовани или ће бити реализовани на добробит грађана.



"То су све пројекти од којих наши грађани треба да виде корист и добробити, а то и јесте улога републичке и општинске власти, да ради на начин да излази у сусрет потребама грађана", истакла је Цвијановићева.
Према њеним ријечима, на састанку је било ријечи и о јавном предузећу Рудник и термоелектрана Угљевик, које запошљава 2.000 радника и носилац је привредног живота у општини и регији.

Начелник Угљевика Перић изразио је задовољство посјетом предсједника Републике Српске и навео да су разговарали о развоју РиТЕ Угљевик, општине и цијеле Републике Српске.
"Јача сарадња наше локалне заједнице и Владе Републике Српске биће на добробит грађана", истакао је Перић.
Перић је као један од будућих пројеката навео израду реплике родне куће Филипа Вишњића у његовом родном крају, што би ојачало туристичку понуду овога краја, као и наставак уређења корита ријеке Јање.