РАДИОНИЦЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ: Ускоро електронски здравствени картони :: Semberija INFO ::

 

РАДИОНИЦЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ: Ускоро електронски здравствени картони


Фонд здравственог осигурања Републике Српске организовао је седмодневну радионицу у Етно - селу ,,Станишићи“ на којој ће здравственим радницима регија Бијељине, Зворника и Добоја представити примјену интегрисаног информационог система чија је суштина увођење електронског здравственог картона.

У Фонду очекују да ће до краја 2020. године у Републици Српској почети са употребом електронских здравствених књижица, рецепата, картона и упутница. 

Пројект менаџер испред Фонда здравственог осигурања РС Дејан Стојаковић каже да је ријеч о једном од најкомплекснијих пројеката у посљедњих неколико година чија је вриједност 23 милиона конвертибилних марака, без ПДВ-а, а финансира га ФЗО РС. 

-Крајем године крећемо са издавањем првих електронских картица осигураницима и битно је рећи да ће прву електронску картицу сви становници Републике Српске добити бесплатно, за шта средства обезбјеђује Фонд, истакао је Стојаковић.

Према његовим ријечима, све установе које буду интегрисане у систем добиће од Фонда рачунаре у трајно власништво, а ријеч је о 3.000 рачунара који ће помоћи овај процес јер је установљено да је садашња рачунарска опрема у јавним здравственим установама углавном застарјела.