СТЕФАНОВИЋ: ЗА БЕОГРАД НЕ ПОСТОЈИ ГРАНИЦА СА КОСМЕТОМ :: Semberija INFO ::

 

СТЕФАНОВИЋ: ЗА БЕОГРАД НЕ ПОСТОЈИ ГРАНИЦА СА КОСМЕТОМ


Foto: RTRS
Министар одбране Србије Небојша Стефановић поручио је предсједнику самопроглашеног Косова Вљоси Османи да не постоји никаква граница Србије са Косовом већ само административна линија.

- Постоји само административна линија са нашом јужном покрајином, што је огромна разлика - рекао је Стефановић, након што је Османијева рекла да ће се "Војска Србије суочити са војском САД и НАТО, ако пређе границу са Косовом".

Он је захлавио Османијевој за интересовање за Војску Србије уз оцјену да је то разумљиво јер Војска јача из дана у дан и тако ће и наставити, те је зато сигуран да ће и представници привремених институција у Приштини поштовати Резолуцију Савјета безбједности уН 1244 о Косову и Метохији.

- Такође сам 100 одсто сигуран да знају и зашто не смеју и не могу силом ући на север Косова и Метохије. Јасно је што су стално нервозни - рекао је Стефановић.

Поводом оцјена Османије о међународним вјежбама у којима учествује Војска Србије, Стефановић је рекао за Тањуг да "Србија жели чланство у ЕУ, што је њен стратешки циљ, али да је уједно војно неутрална земља".

- И зато има могућност и привилегију да организује вежбе и са САД и Русијом, али и другим земљама, кад год је то у интересу наше земље - рекао је Стефановић.
 
(СРНА)