И сутра веома вруће, од уторка освјежење :: Semberija INFO ::

 

И сутра веома вруће, од уторка освјежење


БАЊАЛУКА - Веома вруће вријеме и сутра очекује Републику Српску и ФБиХ са дневном температуром до 40 степени, али од уторка метеоролози најављују освјежење са падавинама, локално и непогоде.

Јутарња температура ваздуха сутра ће бити од 16 до 21, на југу до 25 степени, а највиша дневна од 31 до 37, на југу, југоистоку и сјеверу до 40 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен јужни и југозападни вјетар, средином дана појачан.

Након топлог дана, током ноћи на уторак понегдје на сјеверу је могућа слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слаба киша у уторак, 17. августа, могућа је ујутру на сјеверу и западу, а касније ће повећање облачности условити кишу, пљускове и грмљавину који ће се преко централних дијелова ширити ка осталим крајевима.

Локално су могуће и непогоде у виду појачаног вјетра у зони падавина, као и појава града. Увече и током биће ноћи облачно, са кишом повремено у јужним и централним крајевима.

Температура ваздуха ће бити у осјетном паду током дана. Јутарња ће бити од 14 до 20, на југу до 26 степени, а највиша дневна од 24 до 30, на југу, југоистоку и истоку од 31 до 35 степени Целзијусових.

Облачно са кишом, понегдје са пљусковима, биће у сриједу, 18. августа, а и температура ваздуха ће бити осјетно нижа. Јутарња од 10 до 17, на југу до 21 степен, а највиша дневна од 18 до 24, на југу и југоистоку до 31 степен Целзијусов.

Постепено разведравање најављено је од четвртка, 19. августа, прво на сјеверозападу и сјеверу, док ће на југу и истоку остати облачно са слабом кишом која престаје увече. Током ноћи ведро у већини мјеста.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу до 19, а највиша дневна од 21 до 27, на југу до 30 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме, уз малу облачност.

Бањалука и Мостар данас су најтоплији, у 14 часова измјерено је 39 степени. Само степен нижа била је у Приједору и Бихаћу, док је 37 измјерено у Бијељини, Добоју, Градачцу, Грудама, Санском Мосту и Зеници.

У Сарајеву, Вишеграду, Бугојну, Тузли и Српцу је 36 степени, у Требињу, Билећи, Мркоњић Граду, Ливну и Шипову 35, у Неуму, Фочи и Рудом 34, на Хан Пијеску и на Мраковици 31, на Сокоцу и у Гацку 30, на Чемерну 28, а на Бјелашници 19 степени Целзијусових.

Срна / Глас Српске