СТЕВАНОВИЋ: НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ ЋЕ БИТИ ЗАТРАЖЕН ПРИТВОР ЗА ЗЕЉКОВИЋА И ОСТАЛЕ :: Semberija INFO ::

 

СТЕВАНОВИЋ: НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ ЋЕ БИТИ ЗАТРАЖЕН ПРИТВОР ЗА ЗЕЉКОВИЋА И ОСТАЛЕ


Foto: Nezavisne
БАЊАЛУКА - Адвокат Милош Стевановић потврдио је да ће, према његовим сазнањима, највјероватније бити затражено одређивање притвора за директора Института за јавно здравство РС Бранислава Зељковића и преосталу тројицу ухапшених.

Подсјетимо , у овој акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Травел 4 фун" Саша Марковић, директор фирме "Промединг" Драган Дубравац и директор "Процонтрола" Славко Бојић.

Иначе , Стевановић, који брани Бојића и Марковића, истакао је да су се они бранили ћутањем.

"Нисмо хтјели да износимо никакве аргументе, сматрамо да су оптужбе које им Тужилаштво ставља на терет потпуно неосноване", рекао је Стевановић, који је додао да се његовим клијентима на терет ставља да су незаконито закључили уговор о конзорцијуму са фирмом у власништву Дубравца.

Стевановић је навео да им се на терет ставља да нису могли да учествују у јавним набавкама, јер нису имали лиценцу Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ.

"Према мом мишљењу, Тужилаштво окреће тезе. Сврха конзорцијума је да се заједнички учествује и свако да свој допринос", рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, сви су под оптужбама да су искористили ситуацију изазвану вирусом корона, те да су се договорили и злоупотријебили систем јавним набавки.

"Ми смо се оштро супроставили свим овим оптужбама", рекао је Стевановић.

На питање како коментарише то што су, према оптужбама, цијене медицинске опреме, које је Институт набављао, вишеструко веће од набавних, Стевановић је рекао да је у питању ствар слободног тржишта, те додао да"држава није ограничила кретање цијена".

(Независне)