БОРБЕНИ АВИОНИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НАДЛИЈЕТАЛИ ЈАРИЊЕ, РОСУ ПРОМИЈЕНИЛЕ ПОЛОЖАЈ :: Semberija INFO ::

 

БОРБЕНИ АВИОНИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НАДЛИЈЕТАЛИ ЈАРИЊЕ, РОСУ ПРОМИЈЕНИЛЕ ПОЛОЖАЈ


Foto: Tanjug
ЈАРИЊЕ - Два борбена авиона Војске Србије у два наврата око подне надлијетела су административни прелаз Јариње, преноси РТС.

Појављивање авиона измамило је аплаузе окупљених који су узвикивали "Србија, Србија".

Истовремено , припадници специјалне јединице Росу и даље се налазе на својм позицијама, а у Јарињу су промијениле положај и сада се испред возила, за разлику од претходних дана, налази само по један наоружани полицајац.

Положај на ком се сада налазе припадници Росу јединица је такав да су неупадљиви и сада их је много теже уочити него претходних дана када су били стационирани на самом путу, наводи Косово онлајн.

Пробне "РКС" таблице издају се и у општинама на северу Косова

Косовско министарство унутрашњих послова, односно Агенција за цивилну регистрацију, издала је у периоду од 20. до 22. септембра 6.375 привремених регистарских таблица "РКС".

Таблице се издају на прелазима, али и у општинским центрима за регистрацију, међу којима су и оне на сјеверу Косова.

Када је ријеч о прелазима, највише таблица је од 20. до 22. септембра издато на Белој Земљи – 1.616, па Мердару – 1.309. Иако је саобраћај на Брњаку и Јарињу још од увођења одлуке о издавању пробних таблица блокиран, према наводима Косовског МУП-а, у истом периоду на Јарињу је издато 13 оваквих таблица, а на Брњаку 11.

(Независне)