Увећане септембарске пензије :: Semberija INFO ::

 

Увећане септембарске пензије


Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обрачунао је септембарску пензију за 272.000 корисника права. Сви корисници права у Републици Српској и иностранству септембарски чек добиће увећан за 2% у односу на претходни мјесец.

За ово повећање пензија Влада је у Буџету Републике обезбедила додатних 2,1 милион КМ мјесечно, односно преко 26 милиона КМ на годишњем нивоу.

Поред редовног годишњег усклађивања пензија у јануару ове године од 2,14%, Влада Републике Српске је донијела и двије одлуке о ванредном повећању пензија у првих девет мјесеци ове године.

Прво ванредно повећање од 0,86% извршено је у јануару, а друго у септембру ове године од 2%. Овим последњим повећањем, пензије свих корисника права номинално су повећане за 5%, а ефективно или стварно за 5,08%.

Сви корисници права било да своје пензије примају преко банке или путем поште у наредних десетак дана, односно по већ устаљеном датуму исплате располагаће на својим рачунима или пензијском чеку са увећаном септембарском пензијом.

Након овог септембарског ванредног повећања од 2%, од јануара наредне године слиједи ново повећање редовним годишњим усклађивањем пензија приликом обрачуна и исплате јануарске пензије. 


​Фонд ПИО Републике Српске