МЛАДЕН ИВАНИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ЖЕНЕВИ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДЕН ИВАНИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ЖЕНЕВИ


Почасни предсједник ПДП-а, Младен Иванић, борави у Женеви гдје учествује на конференцији коју су заједнички организовали Уједињене нације и Међународни центар „Низами Ганјави“. Иванић је био уводничар на панелу који је био посвећен миру и безбједности у савременом свијету.


 
„Свијет се мијења великом брзином и сматрам да у том процесу треба јачати улогу Уједињених нација“, истакао је Иванић.
 
Иванић је разговарао и са генералним директором Свјетске трговинске организације Нгози Окоњо Ивеала, која је истакла наду да ће се неспоразуми унутар БиХ, настали поводом услова које има ова организација, ускоро превазићи и да ће БиХ постати њихов пуноправни члан.


 
Почасни предсједник ПДП-а боравио је и у Свјетској здравственој организацији гдје се састао са генералним директором, др Тедросом Гебрејесусом, којег је информисао о стању у БиХ узрокованим вирусом короне. Др Гебрејесус је поново истакао потребу веће солидарности у вакцинацији становништва сиромашних земаља, јер је и то предуслов за савладавање пандемије и враћање у нормалан живот.

Поред наведених састанака, Иванић је разговарао са извршним директором УН програма за борбу против АИДС-а Вини Бајанајима, те другим истакнутим званичницима организација при Уједињеним нацијама.
 
 
Информативна служба ПДП-а