САВА СЕМБЕРИЈА ИЗВОЗИ НА СВЈЕТСКА ТРЖИШТА :: Semberija INFO ::

 

САВА СЕМБЕРИЈА ИЗВОЗИ НА СВЈЕТСКА ТРЖИШТА


Традиционални учесник сваког досадашњег Међународног сајма пољопривреде, лова и риболова "Интерагро" била је Прехрамбена индустрија "Сава Семберија". На овогодишњем, 19. по реду Интерагру ова компанија је представила свој комплетан производни асортиман.



У претходном периоду су се десиле бројне позитивне промјене тако да данас имамо прилику да се Савини производи могу купити, како у Босни и Херцеговини тако и у земљама Европске уније, Блиског Истока и Сјеверне Америке. Да би стекли право извоза на ова захтјевна инострана тржишта морали су проћи ригорозне поступке цертифицирања цјелокупног производног процеса. "Сава Семберија" посједује цертификат ИФС, потребан  за извоз на тржиште Европске уније, ХАЦЦП, Халал цертификат , стандардни ИСО 2001 а добили су и потребне дозволе за извоз на тржиште Сједињених Америчких Држава.



-На сајму смо изложили оно најбоље што се, у овом моменту производи у нашој фабрици. Ту је широка лепеза производа из нашег киселог и слатког програма као и производи за дијабетичаре. О квалитету самих производа довољно говори чињеница да смо испунили бројне услове за извоз тих истих производа широм планете тако да се с правом надамо свијетлој будућности и за Прехрамбену индустрију "Сава Семберија" и за пољопривреду Семберије", рекао је за "Семберија ИНФО" Спасоје Гаврић, комерцијалиста у Прехрамбеној индустрији "Сава Семберија".


Семберија инфо - И. Гутић