СЈЕЋАМО СЕ ПРОШЛОСТИ, ЗАМИШЉАМО БУДУЋНОСТ: :: Semberija INFO ::

 

СЈЕЋАМО СЕ ПРОШЛОСТИ, ЗАМИШЉАМО БУДУЋНОСТ:


Позив за номинације за индивидуални допринос промоцији и заштити права дјетета за 2021.г. у БиХ
 
УНИЦЕФ БиХ објављује Позив за номинације за индивидуални допринос промоцији и заштити права дјетета  у БиХ. Позив је отворен за све грађане, дјецу, младе, јавне особе, стручњаке, волонтере и друге, који су својим дјеловањем у протеклих дванаест мјесеци, дали допринос промоцији, заштити и остварењу права дјеце у Босни и Херцеговини.
 
Водећи се принципима Конвенције о правима дјетета, Конвенције о правима особа са инвалидитетом и вриједностима које УНИЦЕФ заговара, а то су брига, одговорност, повјерење, интегритет и поштовање, УНИЦЕФ у БиХ ће са кључим партнерима из области образовања, здравства, социјалне и дјечије заштите и медија, на основу примљених номинација, одлучити о додјели признања за индивидуални допринос  промоцији и заштити права дјетета у БиХ.
 
Номинација или самономинација се састоји од података о особи у форми кратке биографије, те приказа рада и доприноса особе промоцији и заштити права дјетета у БиХ, у форми наратива, видеа, фотографија и/или линка на објављене чланке и медијске прилоге о раду наведене особе, то јест резултате њеног-његовог дјеловања.
 
Номинације доставити на адресу [email protected] са назнаком „За индивидуални допринос промоцији и заштити права дјетета у БиХ“. Рок за доставу пријава је 08.11.2021. године у 12:00.
 
Добитници признања биће проглашени на Централној свечаности поводом обиљежавања Свјетског дана дјетета и обиљежавања 75 година постојања УНИЦЕФ-а, која ће се одржати у Сарајеву, 19.11.2021.г.