ДИС ОСТАЈЕ НА ЧЕЛУ ВОЛКСWАГЕНА ДО ДАЉЕГ :: Semberija INFO ::

 

ДИС ОСТАЈЕ НА ЧЕЛУ ВОЛКСWАГЕНА ДО ДАЉЕГ


Неименовани извор упућен у текућа збивања унутар групације Волксwаген је Ројтерсу пренио да дјелује да су неспоразуми који су бујали између извршног директора њемачког конгломерата Херберта Диса и моћних радничких синдиката превазиђени, на који начин се приводи крају најнеизвјеснија етапа владавине контроверзног менаџера, својевремено пребјеглог из БМW-а у Волфзбург.

Након дуготрајних преговора је пронађено рјешење које предвиђа да 63-годишњи руководилац задржи актуелно радно мјесто, пренио је поменути извор информације.

"Све иде ка томе да се неспоразум превазиђе и да Херберт Дис остане на мјесту извршног директора", пренио је извор додајући да ће први човјек марке ВW, Ралф Брандштетер ући у управни одбор, посвећујући се текућем одлучивању, баш како је Ројтерс и пренио претходног мјесеца, док ће се Дис усредсредити на далекометражно планирање, односно на стратегијску поставку.

На упит новинара за коментар, нијеми су остали надлежни, како у Волксwагену тако и у Порсцхеу СЕ, а њима су се представници седме силе обратили као највећим акционарима ентитета у ком трења трају мјесецима уназад.

Дисова будућност је висила о концу након што се у септембру дрзнуо да (као менаџер) помене могућност отпуштања радне снаге, на који начин је отежао ситуацију произвођачу аутомобила да пред надзорни одбор изађе с петогодишњом стратегијом о којој ће се полемисати у четвртак, преноси АутоРепублика.

(Независне)