ИНДИЈКА МИС СВИЈЕТА 2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ИНДИЈКА МИС СВИЈЕТА 2021. ГОДИНЕ


На 70. свјетском избору најљепше жене у израелском љетовалишту Еилат, изабрана је нова Мис свијета за 2021. годину (Miss Universe), двадесетједногодишња Харназ Саду, мис Индије.

Харназ Саду је иза себе оставила 79 конкуренткиња. Титулу прве пратиље освојила је мис Парагваја Надја Фереира, док је за другу пратиљу изабрана мис Јужне Африке, Лалеј Мсване.

Круну новој најљепшој жени свијета, по традицији, уручила је прошлогодишња побједница, Мексиканка Андреа Меса, која је круну носила само седам мјесеци јер је избор био одложен због пандемије вируса корона.

Харназ Саду се на такмичењу представила као ватрена заговорница јачања положаја жена у свијету. Иначе ради као глумица, а највећа инспирација јој је позната Прајанка Чопра. У слободно вријеме се бави јогом, плесом, кувањем, шахом и јахањем.

Саду је била главни фаворит и на кладионицама јер је већ добро позната у свијету моде и била је побједница такмичења LIVA Miss Diva, и наравно, мис Индије, што је једна од најпрестижнијих награда.

Индија је посљедњи пут на избору за Мис свијета побиједила 2000. године захваљујући глумици Лари Дути.
Међу 16 најлеших жена ушле су представнице Сједињених Држава, Јужне Африке, Венецуеле, Парагваја, Филипина, Арубе, Индије, Велике Британије, Јапана, Бахама, Порторика, Сингапура, Колумбије, Панаме, Француске и Вијетнама.

На овом избору Мис свијета први пут се такмичила и представница Уједињених Арапских Емирата, а послије више од четири деценије појавила се и представница Марока.

РТРС