ПЕТРИЧЕВИЋ О "ОТВОРЕНОМ БАЛКАНУ": НАЧИЊЕНА ВЕЛИКА ШТЕТА ЗА БИХ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРИЧЕВИЋ О "ОТВОРЕНОМ БАЛКАНУ": НАЧИЊЕНА ВЕЛИКА ШТЕТА ЗА БИХ


Foto: Dražan Pozderović
- За цијелу бх. привреду учињена је велика штета што се БиХ није придружила иницијативи "Отворени Балкан", рекао је то Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва РС.

"Бојим се да ћемо имати још отежаније услове пословања по питању робе и услуга и свега оног што успорава генерално тај вид пословања", казао је Петричевић данас на новогодишњем пријему који је организовала Подручна привредна комора Бањалука, гдје су уручене плакете привредним друштвима која у овој години обиљежавају јубилеј пословања.

"Ово је традиционални пријем пред Нову годину, те су данас на неки начин одликовани предузетници који прослављају јубилеј", казао је јуче Петричевић.

Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бањалука, казао је да су додијељене плакете оним привредним субјектима који обиљежавају своје јубилеје пословања.

"Данас имамо 53 компаније које прослављају 10 па до 95 година од оснивања, али највећи број њих слави јубилеј од 30 година, што значи да су те компаније пионири предузетништва у Српској јер су основане 1991. године , када је донесен први Закон о предузећима ", казао је Рачић.

Истакао је да су с привредницима сумирали годину која је на измаку те, како каже, пренијели планове за наредну годину.

Милован Бајић, директор "Крајина петрола", који је добитник плакете, истакао је да прослављају 30 година постојања.
"Већина привредних друштава слави 30 година и то се подудара са 1991. годином , када је била одређена законска промјена, иако доста ових друштава вуче традицију и прије тог времена", истакао је Бајић.

(Независне)