ПОРАСТ ВОДОСТАЈА НА ВОДНОМ ПОДРУЧЈУ САВЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОРАСТ ВОДОСТАЈА НА ВОДНОМ ПОДРУЧЈУ САВЕ


Агенција за водно подручје ријеке Саве саопштила је да се усљед наглог пораста температура и топљења сњежног покривача, као и нових падавина биљежи пораст водостаја на већини хидролошких станица на водном подручју ријеке Саве у Федерацији БиХ.

Према метеоролошкој прогнози Федералног хидрометеоролошког завода БиХ у наредна три дана очекује се облачно вријеме с кишом.
 
На већини хидролошких станица прогнозира се нови пораст водостаја на цијелом водном подручју ријеке Саве у Федерацији БиХ, посебно на горњем дијелу слива Уне и Сане, те у мањој мјери на горњем дијелу слива ријека Врбаса, Босне и Дрине.
 
"С обзиром на испуњеност корита водом и засићености тла очекује се достизање кота при којима почиње континуирано обавјештавање на подручју слива Уне и Сане. Бујични водотоци на којима може доћи до повећања водостаја у овом периоду су на подручју горњег тока слива ријеке Уне, те на сливу ријеке Фојнице", саопштено је из Агенције за водно подручје ријеке Саве.
 
Сугеришу надлежним институцијама да прате ситуацију на терену и поступају у складу с овлаштењима, а службама које проводе мјере и активности заштите и спасавања људи и материјалних добара препоручују појачан опрез.
 

​Извор: Независне novine