ДОДИК: ПРЕКОНТРОЛИСАТИ СВАКО ПОВЕЋАЊЕ ЦИЈЕНА, МОРА СЕ ПОМОЋИ ЉУДИМА (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК: ПРЕКОНТРОЛИСАТИ СВАКО ПОВЕЋАЊЕ ЦИЈЕНА, МОРА СЕ ПОМОЋИ ЉУДИМА (ВИДЕО)


Foto
Потребно је преконтролисати свако повећање цијена и видјети да ли је оно реално или не, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је нагласио да се "мора помоћи нашим људима, то је основни циљ свега".
- Највећи утицај на раст цијена је екстерне природе. Раст цијена нафте и нафтних деривата вуче и поскупљење других ствари - рекао је Додик.

Додик је истакао да је цијена струје за домаћинство остала непромијењена.

- Цијена електричне енергије се неће мијењати без обзира на то што је опет екстерно повећана цијена струје неколико пута и што многе економије, односно електропривреде у окружењу дижу своје цијене. Данас имамо ситуацију да је преко 45 одсто цијена за домаћинства скупља у ФБиХ него у Републици Српској. То говори да је Српска једино мјесто гдје људи могу да рачунају на побољшање својих стандарда - поручио је Додик.



Српски члан Предсједништва БиХ је напоменуо да се мора сагледати како се све то рефлектује на приходе људи.

- Мора се очувати реални стандард. То смо успјели у вријеме пандемије, успјећемо и сада. Ући ће се у набавне цијене да би се видјело колико се обрачунавају марже и да ли је то реално или не, а након тога ће се видјети на који начин помоћи - рекао је Додик новинарима у Дракулићу.

Додик је напоменуо да је цијена гаса порасла на европском нивоу што свакако утиче на раст цијена.
Подсјетимо, српски члан предсједништва БиХ најавио је да ће, највјероватније наредне седмице, организовати састанак чија ће тема бити раст цијена појединих производа у Републици Српској.

 (РТРС)