МОСКВА И ПАРИЗ ДИЈЕЛЕ ЗАБРИНУТОСТ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ У ЕВРОПИ (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

МОСКВА И ПАРИЗ ДИЈЕЛЕ ЗАБРИНУТОСТ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ У ЕВРОПИ (ВИДЕО)


Foto
Предсједник Русије Владимир Путин рекао је данас свом француском колеги Емануелу Макрону на почетку састанка у Кремљу да Москва и Париз дијеле заједничку забринутост због безбедносне ситуације у Европи.

Путин је Макрону казао и да је видио како француске власти улажу напоре да ријеше безбједносна питања у Европи, укључујући и кризу у Украјини, пренио је Ројтерс.

Макрон је рекао Путину да је и Европи и Русији потребан користан одговор да би се окончала напетост око Украјине.

- Користан одговор је одговор који нам, наравно, омогућава да избјегнемо рат и да градимо...повјерење, стабилност, видљивост - рекао је Макрон Путину током разговора у Кремљу о украјинској кризи.

Путин се данас на почетку разговора у Москви обратио француском колеги Макрону на "ти", док се Макрон руског лидера звао Владимир.



- Драги господине предсједниче, драги Емануел, много ми је драго што те видим - рекао је Путин Макрону на почетку протоколарног дијела разговора.

Додао је да су прошле двије године од њиховог посљедњег сусрета и да се за то вријеме скупило много питања о којима треба да се разговара уживо.

Путин је напоменуо да контакти са француском страном током протекле двије године нису били прекинути, преноси РИА Новости.

- Много ти хвала што си ме примио и што си издвојио вријеме - рекао је Макрон Путину.
 (Танјуг)