ХАКЕР КОЈИ ЈЕ УПАО У А1 ИДЕ У ОСНОВНУ ШКОЛУ :: Semberija INFO ::

 

ХАКЕР КОЈИ ЈЕ УПАО У А1 ИДЕ У ОСНОВНУ ШКОЛУ


- Хакер који је упао у систем А1 и украо личне податке најмање 100.000 корисни-ка тог телекома, како сазнајемо, иде у основну школу.

Како су пренијели хрватски медији, полиција је починиоца сврстала у категорију млађег малољетни-ка, што је термин који обухвата тинејџере од 14 до 16 година. 

Међутим, како медији неслужбено сазнају, хакер који је упао у А1, украо личне податке и тражио око пола милиона долара у криптовалутама има непуних 15 година. 

Полиција га је наводно прекјуче сачекала када је дошао из школе, а поступање су обавили у присуству родитеља.

ретражили су породичну кућу, у којој су, према Индеxовим информацијама, пронашли опрему којом је дјело почињено. Како се ради о малољетнику, полиција није излазила с детаљнијим информацијама о њему. 

"Већ други дан спроводимо интензивно криминалис-тичко истраживање над једном малољетном особом која има пребивалиште на подручју Бродско-посав-ске жупаније, а због сумње да је починила казнено дјело оштећење рачунарских података и злоупотреба направа на штету А1 Хрватска", речено је.

"Ради се о малољетној особи, нећемо више излазити с детаљима истраге", речено је.

Подсјетимо, овај малољетни хакер је од А1 тражио око 500.000 долара у криптовалутама као услов да не објави личне податке корисника на дарк wебу. Тражио је 150 етереума (ЕТХ).

Индеxу је јавио да му у року од 72 сата, који је задао, није уплаћен тражени износ те да је објавио податке на дарк wебу. Међутим, када је Индеx затражио доказ, више није одговарао. 

(Независне)